fbpx

Snart är sveriges första BonTop här

Bo Aktivt i Sverige AB kommer under hösten att påbörja bygget av Sveriges första BonTop i Mölnlycke, Härryda kommun. Efter detaljplanens godkännande kan vi nu meddela att planen, som antogs av kommunfullmäktige den 19 november 2018, vann laga kraft den 26 juli. 

Längs Idrottsvägen och Bäckvägen medger planen att cirka 200 bostäder, verksamhetslokaler och en förskola kan byggas. Bo Aktivt Sverige AB kommer att bygga Brf. BonTop med 88 st 55 + lägenheter samt intilliggande Brf. Idrotten med ca 30 lgh. 

BonTop är ett unikt koncept där de boende får tillgång till allt som staden har att erbjuda samtidigt som de har en egen oas att komma hem till. Med en wellnessdel innehållande gym, bastu och pool — samt en inglasad vinterträdgård på 1 100 m² för aktiviteter och avkoppling. Livet blir tryggt, bekvämt och spännande i en BonTop. 

Bo Aktivt har i BonTop utvecklat en multifunktionell 3D byggnad som mixar boende och handel. 

Vi på Bo Aktivt är glada för samarbetet med Lidl, som förvärvar hela bottenplanet om totalt cirka 2 800 m², bestående av cirka 1 800 kvadratmeter butik, lager och en kundparkering med cirka 40 parkeringsplatser. 

– ”Vi har letat efter det rätta läget för vår första butik Mölnlycke i flera år nu. När vi kom i kontakt med Bo Aktivt och de berättade om sina planer att utveckla ett flerbostadshus med handel i bottenplanet, föll alla bitar på plats. Nu ser vi fram emot att välkomna de boende i Mölnlycke till vår nya butik”, säger Christoffer Wennergren, Fastighetschef på Lidl Sverige. 

– ”Att Lidl etablerar sig i BonTop är glädjande, det stärker såväl Mölnlycke centrum som BonTop och medför en bekvämlighet för våra boende i BonTop”, säger Ulf Spennare, VD på Bo Aktivt i Sverige AB. 

Bo Aktivt har anlitat Byggnads AB Tornstaden som totalentreprenör och skrivit ett partneringkontrakt gällande uppförandet av BonTop. 

– ”Med Tornstaden som partner i projektet känner vi oss trygga då de är en välrenommerad entreprenör, med stor kompetens och fokus på kvalitet och ekonomi. Det skall bli fantastiskt kul att samarbeta under uppförandet av BonTop” säger Ulf Spennare, VD på Bo Aktivt i Sverige AB. 

– ”Vi är glada över förtroendet att få vara med om att förverkliga det första BonTop-projektet för Bo Aktivt. Det nya samarbete mellan oss har fungerat mycket bra under förprojekteringen och vi ser nu fram emot fortsättningen i produktionsfasen samt målet att genomföra ett välskött projekt som vi båda kan känna stolthet över”, säger Erik Olofsson som är vd på Byggnads AB Tornstaden.

Lägenheterna förmedlas av Svensk Fastighetsförmedling i Mölnlycke.

Bygget av BonTop i Mölnlycke kommer att påbörjas under hösten 2019 med ett beräknat färdigställande under våren 2022.

För mer information:

Ulf Spennare

VD Bo Aktivt i Sverige AB

ulf@boaktivt.se

0735-230685

Aktuella projekt

BON TOP
MÖLNLYCKE

BO AKTIVT
ÖCKERÖ

BO AKTIVT
TYRESÖ